• English
  • Română
Conţinut:

În dimineaţa zilei de 26 aprilie s-a dat start Maratonului Internaţional din Chişinău, ceva mai mult decî un simplu eveniment sportiv, care a reunit mii de participanți de toate vîrstele, dornici de a demonstra unitate și solidaritate.

Convinși de faptul că sportul are o contribuție esențială în consolidarea spiritului de echipă, am decis ferm, că în pofida tuturor obstacolelor, Guvernul Tinerilor din Republica Moldova va susține această inițiativă, anunțîndu-și disponibilitatea de a oferi tot suportul necesar organizatorilor.

Astfel, în așteptaea startului oficial, echipa noastră, încurajată de miile de tineri din toată țara, a avut oportunitatea de a cunoaște cu adevărat importanța evenimentelor sociale, care nu admit nici o formă de discriminare sau dezbinare, dar care contribuie la dezvoltarea spiritului de toleranță, unitate, echitate.

Maratonului Internaţional din Chişinău nu a creat doar istorie  şi a unit mii de oameni, dar ne-a demonstrat încă o dată că ajutorul și susținerea reciprocă contribuie la atingerea unor rezultate demne de urmat, mai ales în condițiile actuale.

Împreună vom reuși...

Conţinut:

 Prim-ministrul Guvernului Tinerilor Stanislav Cebanciuc a efectuat, în perioada 20-25 septembrie 2014, o vizită de studiu în Republica Estonia, la invitaţia Centrului Estonian pentru Parteneriatul Estic şi a Ministerul Culturii. Astfel membrii delegaţiei, dintre care reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, mass-media şi ai organizaţiilor de tineret,  au avut oportunitatea de a se familiariza cu politicile puse în aplicare de autorităţile estoniene, în vederea integrării economice şi culturale a minorităţilor etnice.
       Pe lîngă întrevederile cu membrii cabinetului de miniştri ai Estoniei, în program au fost incluse vizite la instituţiile de învăţămînt, unde a fost prezentat conceptul de integrare prin educaţie. De asemenea, un accent deosebit s-a pus pe deplasările către regiunile, în care minorităţile etnice constituie o majoritate locală. Organizarea acestor comunităţi a confirmat faptul că o politică integraţionistă, acordată după specificul naţional, contribuie substanţial la consolidarea societăţii, dezvoltarea economică şi culturală.
     „Deşi, după anumite criterii Republica Moldova are careva trăsături tangenţiale cu Republica Estonia, este foarte important să monitorizăm cu mare atenţie şi să preluam doar acele practici de integrare a minorităţilor naţionale, care s-au dovedit în timp, a fi eficiente şi realizabile in ţara noastră.
Le mulţumim colegilor noşti estonieni pentru invitaţie, inclusiv pentru suportul acordat, întrucît asemenea acţiuni contribuie semnificativ la fortificarea relaţiilor bilaterale şi la stabilirea unui dialog durabil.
Pentru noi, ca organizaţie naţională de tineret, experienţa Estoniei constituie un model de succes, urmarea căruia nu poate fi făcută, decît cu voinţa clasei politice”
a menţionat Prim-ministrul Guvernului Tinerilor Stanislav Cebanciuc.

Conţinut:

          În data 16 februarie, GUVERNUL TINERILOR din Republica Moldova a organizat un team-building cu genericul ''Hai să ne cunoaștem''. Activitatea a reunit atît membrii cu experienţă, cît şi cei recrutaţi la începutul sesiunii primăvară-vară.
          Consolidarea echipei, conlucrarea în grup şi eficientizarea procesului de încadrare a voluntarilor în activităţile curente, au fost doar cîteva din obiectivele iniţiale alte trainer-ului.
Conştientizînd rolul fiecărui membru în cadrul unei echipe de tineri, moderatorul team-building-ului, MÎRLEANU Aliona, a selectat un şir de acţiuni practice ca: schimbul de întrebări, cartea de vizită, licitaţia creativă, poezia instantanee, reuşind să transmită mesajul tuturor participanţilor.
          Spre final, membrii GUVERNULUI TINERILOR au rămas plăcut surprinşi de metodologia aplicată, reiterînd faptul ca o conlucrare fructuoasa generează necesitatea organizării mai multor activităţi de team-building. După cum a menţionat iniţiatorul training-ului, MÎRLEANU Aliona, urmează a mai fi organizate încă o serie de activităţi, care vor fortifica la maxim noua echipă.
         ''Hai să ne cunoaştem'' nu a fost doar un generic, ba mai mult, un îndemn către voluntarii experimentaţi de a fi mai receptivi cu noii colegi şi de a oferi tot sprijinul atunci cînd este nevoie.

Conţinut:

 
         Cu  prilejul minunatelor sărbatori de iarna, GUVERNUL TINERILOR  din Republica Moldova are deosebita plăcere de a Vă adresa sincere felicitări şi cele mai calde urări de bine, sănătate, bunăstare şi realizări  fructuoase în Noul An 2013.
         La cumpăna dintre ani, vă dorim din toată inima, fericire,  speranţe, şi cît mai multe cliepe alături de cei dragi.Fie ca lumina şi farmecul Crăciunului să intre în casele voastre, aşa precum intră razele de soare în zilele primăvară.
       
         Vă dorim un sincer La Mulţi Ani şi sărbători fericite!!!

Conţinut:

 
          În data de 11 decembrie, la iniţiativa Ministerului Dezvoltării Regionale, delegaţia GUVERNULUI TINERILOR din Republica Moldova a întreprins o vizită de lucru în or.Rîşcani.Evenimentul s-a desfăşurat graţie colaborării dintre subdiviziunile guvernamentale şi Consiliul Raional Rîşcani.La rîndul său, Ministerul Eucaţiei,Tineretului şi Sportului a organizat un concert pentru tinerii din localitate, cu participarea interpreţilor: SlaYk, Irina Surdu şi Alina Voicu.Întregul eveniment  artistic a fost găzduit de Colegiul Agroindustrial din Rîşcani.
          D-nul Prim-ministru, CEBANCIUC Stanislav a adus mulţumiri D-nelor  CHIHAI Jana şi ZAMURDAC Galina, pentru aportul adus întru realizarea activităţii, reiterînd faptul că identificarea problemelor cu care se confruntă tinerii din teritoriu şi soluţionarea acestora reprezină unul din obiectivele primordiale a GUVERNULUI TINERILOR .
          Potrivit planului de activităţi a Ministerului Dezvoltării Regionale, aceasta nici pe departe nu este ultima vizită de lucru, iniţiată de GUVERNUL TINERILOR din Republica Moldova, în cadrul strategiei de Dezvoltare Regional în Domeniul Politicilor de Tineret.

Conţinut:

          Activitatea GUVERNULUI TINERILOR din Republica Moldova nu se limitează doar la acţiuni civice, sociale sau culturale, această idee este susţinută an de an de Ministerul Educaţiei,Tineretului şi Sportului.În seara zilei de doisprezece decembrie, clubul de noapte City, a găzduit un concert de zile mari, cu genericul O mînă de ajutor,un pas spre viitor.La eveniment au fost invitaţi interpreţi autohtoni de renume, precum şi tinerele talente în ascensiune ca: El Radu, Tanita, Slayk, Serginy, Irina Surdu, Alina Voicu, Veronica Tîmbur, Inga Popa, Cătălina Efros, E. Nickye, Poker, Danix, Veronica Lupu, Danny, Daryah, Cristiana.Diversitatea artistică a fost determinată de aspiraţia  fiecărui interpret în parte la realizarea unei cauze nobile.
Întreaga activitate a fost organizată pentru Alexandru Lopatenco, un tînăr de 24 ani, care viaţa l-a pus la o încercare grea.Acesta suferă de o afecţiune neurologică cronică, ce îi afectează sistemul nervos central, în mod special creierul şi măduva spinării.Spectatorii prezenţi la eveniment au avut posibilitatea de a face donaţii, a-i oferi un impuls, întrucît viaţa oferă nu doar obstacole, ci şi clipe de bucurie.
          La sfîrşitul concertului toţi artiştii care au evoluat în scenă, au primit o diplomă, ca semn de recunoştinţă din partea GUVERNULUI TINERILOR din Republica Moldova.Acţiunile de caritate sunt realizate cu mult drag de tinerii voluntari, dat fiind faptul că viaţa unui om este valoare supremă a unei societăţi sănătoase.
          Evenimentul filantropic, O mînă de ajutor,un pas spre viitor s-a desfăşurat cu sprijinul A.O. Liga Tineretului şi YMCA Moldova.

Conţinut:

 
          Pentru a doua oară în acest an membrii GUVERNULUI TINERILOR din Republica Moldova au luat parte la programul European “Youth in Action 3.1”. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 23-30 noiembrie la Cluj –Napoca, fiind găzduit de Romániai Magyar Közgazdász Társaság(RMKT).
Timp de şapte zile cei douăzeci de partcipanţi din Italia, Portugalia, Armenia,  Bulgaria, Turcia şi  Azerbaidjan au avut posibilitatea de a obţine cunoştinţe cât teoretice atât şi practice necesare elaborării şi implementării  politicilor de tineret. Organizatorii  training-ului şi-au catalizat eforturile asupra facilitării cooperării între statele Europei de Est, Sud-Est şi Caucaz, prin intermediul programelor Uniunii Europene. De asemenea, participanţii la training au reuşit să-şi materializeze cunoştinţile obţinute, elaborînd cîteva proiecte comune. Acestea  urmează să fie realizate în viitorul apropiat. Programul training-ului a fost  diversificat:  în afara orelor de training, tinerii participanţi au reuşit să viziteze cele mai minunate locuri din apropierea  Kolozsvár-ului (Cluj).
          Delegaţia GUVERNULUI TINERILOR s-a implicat activ la toate etapele training-ului. Dînd dovadă de profesionalism şi responsabilitate. După cum a menţionat  D-nul Prim-ministru, CEBANCIUC Stanislav, parteneriatul european reprezintă o prioritate atît pentru stat, cît şi pentru tînăra generaţie.

Conţinut:

 
          În perioada 14-15 noiembrie, delegaţia GUVERNULUI TINERILOR  condusă de Ministrul Justiţiei Ungureanu Cristina, a luat parte  la seminarul naţional ‘’Proprietatea Intelectuală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii ’’, organizat de Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală, cu suportul Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale. La eveniment au participat atît experţi naţionali cît şi din strainătate, care au accentuat faptul că protecţia, valorificarea eficientă a activelor nemateriale pot amplifica veniturile întreprinderilor.
          Tema seminarului a fost una actuală, întrucît o bună parte din tineri au iniţiat sau intenţionează să-şi dezvolte o afacere proprie în Republica Moldova, iar practicile şi metodele internaţionale de administrare a proprietăţii intelectuale constituie cheia succesului.
          Membrii GUVERNULUI TINERILOR s-au implicat activ in abordarea subiectului,deoarece generaţia tînără are nevoie de un suport dublu, atît din partea instituţiilor statului cît şi din partea organizaţiilor necomerciale internaţionale.
  

Conţinut:

 
La data de 28 octombrie, Prim-ministrul GUVERNULUI TINERILOR, însoţit de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Ministerului Justiţiei, a efectuat o vizită de lucru în comuna Vărzăreşti, r-nul Nisporeni.
În cadrul vizitei membrii GUVERNULUI TINERILOR au luat parte la un concert caritabil, organizat de tinerii din localitate.Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul autorităţilor publice locale.
La sfîrşitul activităţii Prim-ministrul GUVERNULUI TINERILOR, D-nul CEBANCIUC Stanislav, a înmînat diplome de merit organizatorilor concertului şi primarului com.Varzareşti, D-nului CRUDU Ion, pentru aportul adus întru realizarea activităţii filantropice.
‘’Sperăm că această acţiune va fi un îndemn şi pentru alţi tineri de a oferi o şansă, un viitor mai bun celor care au nevoie’’ a mentionat D-nul Prim-ministru.

Conţinut:

Oferta este valabilă pentru studenţii în an terminal şi pentru absolvenţii cu studii superioare. Poziţiile pe care le oferă Coca-Cola Hellenic Moldova sunt de Manager Marketing şi Manager Producţie (Supply Chain). CV-urile pot fi expediate pînă pe 15 octombrie la adresa electronică md.job@cchellenic.

Cerinţe:

  1. inovativ, orientat spre schimbări;
  2. dedicat  şi entuziasmat;
  3. deschis spre cunoaştere şi experienţe noi;
  4. proactiv, cooperant, diplomat, cu principii etice;
  5. cunoscător excelent a limbilor engeză şi rusă ;
  6. studii superioare necesare pentru poziţiile propuse.

Procesul de recrutare se desfășoară etapizat, astfel încît selecţia candidaţilor să decurgă obiectiv şi echidistant:

1. Evaluarea CV-urilor – pentru a identifica acei candidați care îndeplinesc criteriul de bază, nivelul de educație;

2. Test scris de abilități generale și de limbă engleză;

3. Interviu – se evaluează planurile de dezvoltare personală și profesională ale candidatului;

4. Centre de evaluare – simulări ale unor situații concrete de business prin jocuri de roluri, discuții de grup, studii de caz;

5. Interviu final – se evaluează predispozițiile candidatului pentru angajare și încadrare în echipa Coca-Cola.

Candidaţii selectaţi vor avea şansa să beneficieze de instruire la nivel înalt şi de un salariu onorabil, demonstrînd totodată, prin implementarea propriilor proiecte şi coordonarea propriilor echipe, abilităţile şi talentul datorită cărora au fost selectaţi. Oferta este cu atît mai generoasă cu cît poziţiile deschise  pentru procesul de recrutare ar necesita, în mod normal, o experienţă vastă în cadrul sau în afara companiei. Astfel, Coca-Cola Hellenic Moldova promovează şi susţine prin politica sa de angajare tinerele talente.

Coca-Cola Îmbuteliere Chişinău face parte din familia Coca-Cola Hellenic – unul din cei mai mari îmbuteliatori ai produselor Coca-Cola din lume şi cel mai mare din Europa. Operaţiunile Coca-Cola Hellenic acoperă 28 de ţări, desrvind peste 570 milioane de oameni.

Pentru mai multe detalii, accesează evenimentul pe Facebook „Fii Managerul de Mâine la Coca-Cola” .

http://www.facebook.com/CocaColaMoldova?ref=hl#!/events/276604282452218/ .

Conţinut:

Evenimentul a avut loc în orașul Ganja, Azerbaijan, în perioada 11 – 15 septembrie, la care au participat reprezentanți ai societății civile din cadrul țărilor parteneriatului dar și din Uniunea Europeană: Moldova, Ukraina, Bielorusia, Georgia, Azerbaidjan, România și Polonia.Republica Moldova a fost reprezentată la Forul de tineret a țărilor Parteneriatului Estic de către  Guvernul Tinerilor. În cadrul forumului au fost puse în dezbatere mai multe  și probleme din domeniul politicilor de tineret, ale societății civile și rolul statului în edificarea acesteia. Tot în cadrul acestui eveniment, părțile au semnat o declarație comună prin care instituie o rețea de educare civică la nivel internațional. Aceasta urmează a fi găzduită anual de către un stat membru al parteneriatului.

http://govtm.md/images/6.pngGuvernul Tinerilor din Republica Moldova a participat activ la forum precum și la training - uri, abordînd problemele stringente ale tineretului din regiune. Totodată este apreciabilă pregătirea la un nivel  înalt a forumlui precum și a trainingurilor, toate acestea datorîndu-se organizației „ADSAYO” - Azerbaijan Democratic Students & Youth Organization.

Guvernul Tinerilor din Republica Moldova salută consolidarea societății civile și a cadrului neguvernamental în regiune  asigurînd continuitatea acestui proiect.

Conţinut:

În data de 12 mai, Ministerul Justiţiei a GUVERNULUI TINERILOR, în parteneriat cu Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, au luat parte la evenimentul "Ziua Europei", desfăşurat în Piata Marii Adunari Nationale.

  Începînd cu orele 11.00, tinerii guvernanţi au purces la amenajarea cortului Republicii Moldova, aşezat în partea centrală a "sătucului european" şi au repartizat celor interesaţi  materiale informative cu privire la activitatea GUVERNULUI TINERILOR.
  Alături de GUVERNUL TINERILOR, Republica Moldova a fost reprezentată de Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala şi Academia de Ştiinţe, astfel găzduind o mulţime de vizitatori, printre care Preşedintele R.M., D-nul Nicolae Timofti; Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel; Primarul General al Chişinăului Dorin Chirtoacă.
  Evenimentul a luat sfirşit la orele 17.00, astfel membrii GUVERNULUI TINERILOR reuşind să aducă la cunoştinţa fiecărui vizitator necesitatea implementării în viaţa cotidiană a tuturor valorilor europene.
 Accentuînd importanţa integrării europene, Ministrul Justiţiei, CEBANCIUC Stanislav a menţionat "Republica Moldova parcurge o perioadă îngreunată de reforme şi schimbări, însă cugetul european trebuie cultivat mai întîii de toate în tînăra generaţie".
Conţinut:

La 11 mai 2012, cu începutul la orele 17.00 a avut loc ședința ordinară a Guvernului Tinerilor din Moldova. Evenimentul s-a petrecut la sediul organizației de pe strada G.B.Bodoni nr. 7.

Unul din subiectele discutate în prim-plan a fost participarea la evenimentul ”Ziua Europei” la data de 12 mai. Menționăm că Guvernul Tinerilor va participa de rînd cu alte organizații neguvernamentale la desfășurarea evenimentelor de serbare a acestui eveniment. Posibilitatea de a fi printre puținele organizații care vor participa la desfășurarea evenimentului se datorează negocierilor purtate între Guvernul Tinerilor și Guvernul Republicii Moldova. Astfel, GT a obținut dreptul de a se prezenta publicului căpătînd spațiu în cortul Republicii Moldova, ceea ce reprezintă un avantaj.

Raportor la acest subiect a fost membrul Guvernului Tinerilor – Cebanciuc Stanislav și  a fost delegat de colegi, de a fi responsabil de organizarea și buna desfășurare a lucrărilor delegației Guvernului în Piața Marii Adunări Naționale.

De asemenea, cuvînt a luat și dl. Nicolae Pascaru, care a prezentat tinerilor guvernanți mai multe informații despre un proiect inițiat care în scurt timp va fi implimentat. Astfel, Guvernul Tinerilor împreună cu alte trei organizații iniţiază o tabără de vară, care va avea loc în r-ul Dubăsari în perioada 18-20 mai. Obiectivul principal al acestui eveniment este consolidarea grupurilor de tineri din diferite regiuni ale țării precum și oferirea oportunităților de colaborare eficientă pentru viitor, inclusiv cu suportul Guvernului Tinerilor.

Membrii Guvernului au rămas satisfăcuți de mersul lucrurilor.Tinerii au rămas interesați de proiect, intriga fiind și mai mare datorită faptului că vor participa la școala de vară  cei mai activi membri ai guvernului tinerilor.

Conţinut:

În data de 9 mai, ora 11.30, membrii Guvernului Tinerilor au organizat o acţiune de de comemorare a victimelor celui de-al Doi-lea Război Mondial.

Prim-Ministrul, Creţu Veceaslav,însoţit de Ministrul Justiţiei, viceministrul Culturii şi viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în mod solemn au depus flori la Memorialul Eternitate şi la Memorialul Cimitirul Eroilor din strada Decebal 17.

După cum a menţionat D-nul Prim-ministru al Guvernului Tinerilor,’ ’ziua de 9 mai este una însemnată în inima şi memoria fiecaruia dintre noi, întrucît nici cele şase decenii nu au putul înlătura consecinţele celei mai mari tragedii sa sec.XX. Datorită faptelor eroice ale bravilor ostaşi,astăzi ne bucurăm cu toţii de un cer senin, pace şi stabilitate, care ne oferă speranţa  într-un viitor luminos, ferit de pericol’’.

Ministrul Justiţiei, Cebanciuc Stanislav a reiterat faptul că ‘’istoria ce reprezintă tezaurul unui popor,nu trebuie să devină un instrument politic.Fiecare dintre noi are ceva deosebit în el,însă cu toţii suntem un neam ce pastrăm aceleaşi tradiţii’’.

Întreaga activitate a luat sfîrşit printr-un minut de reculegere în memoria veşnică a victimelorle celui de-al Doi-lea Război Mondial

 

Conţinut:

        A treia zi de Paşti pentru Guvernul Tinerilor a constituit o oportunitate extraodinară de a mai înfăptui o acţiune de caritate.De data aceasta membrii Guvernului Tinerilor în colaborare cu Direcţia Generala pentru învătămînt din Municipiul Chişinau , reprezentată de doamna Svetalana Gorea , au desfăşurat acţiunea  de binefacere la Şcoala Internat nr.2 din capitală .Pe lînga prăjituri şi dulciuri copii au primit produse pentru igiena personală , şi alte cadouri colectate de membrii Guvernului Tinerilor . Partenerii primordiali ai acestei acţiuni au fost ''Federatia Voievod'' ,''Direcţia Generala pentru învătămînt din Municipiul Chişinau'', și membrii Guvernului Tinerilor care au colectat din proprie iniţiativă fonduri pentru desfăşurarea acestei acţiuni.
        Directorul casei de copii a afirmat : ''Salutăm astfel  de acţiuni , mai cu seamă că respectivul contingent de copii sunt solitari din toate punctele de vedere , ei reprezintă categoria celor care nu au pe nimeni ,iar sărbătorile sunt momentele cele mai dureroase pentru ei .Gestul Guvernului Tinerilor este mai mult decît binevenit ,multumesc în numele copiilor ''.
        ''Nu iniţiem astfel de acţiuni pentru a mediatiza numele Guvernului Tinerilor ,sau a celor care şi-au adus aportul la desfăşurarea lor , dar pentru a sensibiliza lumea şi a transmite celor imputerniciţi de a face un bine ,că sunt oameni ,care într'adevar au nevoie de ajutorul lor .Nu este primul eveniment de acest gen şi ne bucură faptul că după cum am şi promis , continuăm şirul acţiunilor de caritate în speranţa că gestul nostru va deveni unul epidemic'',Natalia Borta Viceprim-ministru Guvernul Tinerilor .
         Scoala Internat nr 2 din Chişinau adaposteşte peste 150 de copii orfani şi semiorfani ,36 dintre care  nu au pe nimeni .Acest segment de copii au şi constituit grupul ţinta al acţiunii desfăşurate de către Guvernul Tinerilor pe 17.04.2012.

Conţinut:

În ajunul sărbătorilor de Paşti, reprezentanţii unor organizaţii neguvernamentale de tineret au vizitat penitenciarul de la Lipcani. Ei au adus deţinuţilor seturi cu obiecte de igienă şi fructe. Fiecare vizitator a avut posibilitatea să ofere deţinuţilor cadouri, să organizeze un seminar şi să participe la jocuri sportive.
Preşedintele mişcării „Voievod”, Nicolae Pascaru, consideră că autorităţile trebuie să acorde o atenţie mai mare acestor adolescenţi şi să susţină programele şi proiectele de tineret pentru a reduce la minimum nivelul criminalităţii în rîndul minorilor. „Prin această acţiune organizaţiile neguvernamentale doresc să fie mai aproape de tinerii deţinuţi, să-i susţină şi să le ofere o speranţă pentru viitor”, a precizat el.

Nicolae Pascaru a menţionat că este a patra acţiune de acest fel la penitenciarul de la Lipcani.

La acţiune au participat, de asemenea, reprezentanţii Asociaţiei „Edinoduşie” („Consens”), Guvernului Tinerilor, mişcării „Voievod” şi Alianţei Naţionale „YMCA Moldova”.

În penitenciarul de la Lipcani sînt deţinuţi 50 de minori.

Conţinut:

Colaborarea dintre organizaţiile de tineret din diferite ţări, promovarea ideilor tineretului şi a unor proiecte concrete – acestea sînt scopurile Forumului internaţional de tineret, desfăşurat la Chişinău.
În opinia organizatorilor, în ultimul timp, problemele tineretului capătă amploare. „Tineretul este mai progresist şi mai deschis pentru ceva nou, comparativ cu alte grupuri social-demografice, de aceea anume tineretul trebuie examinat în calitate de potenţial partener al statului în realizarea planurilor strategice ale ţării”, a menţionat preşedintele Guvernului Tinerilor, Crețu Veaceslav.
„Anume tinerii trebuie să scrie noi file de istorie, să identifice noi puncte de tangenţă şi dezvoltare”, consideră membrul organizaţiei „Tînăra Gardă a Rusiei Unite”, Pavel Sîcev.
Forumul s-a desfăşurat în perioada 31 martie–2 aprilie. La eveniment au participat delegaţi din peste 17 state, inclusiv SUA, Austria şi Polonia. Printre aceştia s-au numărat cunoscuţi politicieni, persoane publice, savanţi şi experţi.
Spre finalul zilei, Guvernul Tinerilor, de comun acord cu Federația Națională de lupte ”Voievod”, au combinat utilul cu plăcutul. Astfel, într-un club de noapte din capitală a fost organizat un concert de caritate, iar banii colectați au fost donați Penitenciarului pentru minori din Lipcani. La eveniment au fost invitați oaspeți de peste hotare, care au fost prezenți la forum. În cadrul concertului au evoluat mai mulți interpreți autohtoni.

 

Conţinut:

Federaţia de Luptă Naţională VOIEVOD din Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Afacerilor Interne a RM organizează la Chişinău în perioada 31 martie-1 aprilie 2012, în incinta sălii de sport a Universităţii de Stat de Educaţie Fizica şi Sport cea de-a III-a Ediţie a Festivalului European Cultural Sportiv VOIEVOD 2012.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 31 martie la orele 13:00.

Parteneri media: Publica TV şi www.moldovenii.md.

Guvernul Tinerilor din Republica Moldova şi Alianţa Naţională YMCA din Republica Moldova organizează în perioada 31 martie ‒2 aprilie 2012 ‒ Forumul International al Tinerilor „Tînărul Lider al secolului XXI”. La forum participă reprezentanţi din următoarele ţări: România, Rusia, Belarus, Ucraina, Turcia, Letonia, Azerbaidjan, Polonia, Bulgaria, Republica Moldova, Cehia.

Evenimentul se va desfăşura la Hotelul Codru cu începere de la ora 9.00.

Conţinut:

Guvernul Tinerilor din Republica Moldova invită reprezentanţii mass-mediei la Forumul Internaţional al Tinerilor “Tînărul Lider al sec. XXI”.La lucrările Forumului au fost invitați: reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din 14 ţări, printre care: Moldova, Romania, Bulgaria, Rusia, Belarus, Ucraina, Polonia, Cehia, Austria, Azerbaijan, Cipru, Turcia, Iran şi SUA. Printre oaspeții de onoare vor fi ministrul MTS Ion Cebanu, politicianul Iurie Roşca, analiştii politici Igor Boţan şi Oazu Nantoi, reprezentanţi ai Mitropilie Moldovei şi Ministerului Afacerilor Interne.

Organizarea acestui summit are drept scop promovarea ideilor și implementarea proiectelor tinerilor, colaborarea activă cu organizațiile internaționale de tineret cu scopul acumulării experienței în domeniul educației, dezvoltării culturale și sociale ale tinerilor lideri. Forumul se va desfasura simbata, 31 martie, intre orele 9:30 – 12:30, Hotelul Codru din capitala.

 

 

Conţinut:

Tinerii din Soroca vor avea posibilitatea in curind sa practice sport de calitate iar cei interesati de activitatea neguvernamentala vor putea participa la implementarea mai multor proiecte in domeniul ecologiei, sanatatii si educatiei civice.

Aceste posibilitati au fost discutate de reprezentantii Guvernul Tinerilor si Miscarii de Tineret Voievod, care au efectiuat o vizita in orasul Sororca la invitatia Primarului Elena Bondarenco. La aceasta intrunire au participat circa 80 de tineri din mai multe raioane ale republicii, mai multi oficiali ai Primariei or. Soroca, membrii Consiliului de Tineret Soroca . Natalia Borta, ministrul Tineretului in cadrul Guvernului Tinerilor si Nicolae Pascaru, presedintele Miscarii de tineret Voievod si-au asumat responsabilitatea de a implementa mai multe proiecte pentru tineri din aceste raion.

“Vor fi deschise mai multe sectii sportive pentru promovarea unui mod sanatos de viata si nu in ultimul rind vom promova o educatie patriotic in rindul copiilor“ a precizat Nicolae Pascaru care sustine activitatea mai multor ONG-uri din teritoriul tarii in timp ce Natalia Borta s-a aratat deschisa de a colabora in proiecte commune pe care le poate desfasura Guvernul Tinerilor cu membrii unor asociatii obsteti din Soroca.

Autoritatile locale si-au asumat responsabilitatea de a oferi spatiu pentru activitatile non-guvernamentale si sustinerea necesara pentru ca tinerii din Soroca sa fie implicate in mai multe proiecte de interes social.

Initiativele discutate in cadrul sedintei de lucru urmeaza a fi implementate in urmatoarele luni.

Conţinut:

"Demonstrează că îţi pasă". Acesta a fost îndemnul organizatorilor unui spectacol de caritate, care a avut loc aseară, într-un club din Capitală. Banii donaţi de tinerii care au participat la concert vor ajunge la Casa de Copii din Ialoveni.La eveniment au fost invitaţi mai mulţi interpreţi autohtoni şi dansatori.

"Dar din dar se face raiul. Să fim totuşi alături de lumea care e puţin mai tristă decât noi", a îndemnat interpreta Doina Sulac.

"Personal mie mi-a făcut o deosebită plăcere să fiu prezent aici atunci când m-au invitat ca să prezint. O secundă şi un gram de bucurie pe faţa unui copil înseamnă mult, mai mult decât nişte bani din partea noastră", a spus prezentatorul concertului.

"Eu aş fi vrut să ofer ceva de la mine. Să spunem că 25 de lei nu sunt bani atât de mulţi", a menţionat un tânăr.

Scopul acestui eveniment a fost colectarea resurselor financiare pentru Casa de Copii din Ialoveni.

"Este vorba despre Casa de Copii cu dizabilităţi din Raionul Ialoveni. Este vorba de un copil în vârstă de 4 luni, Ionel Guştiug, un copil care are un viciu cardiac, e o istorie mult mai tristă decât celelalte. Însă, vrem ca banii colectaţi astăzi să fie împărţiţi în mod egal", a explicat Ministrul Culturii din Guvernul Tinerilor, Natalia Borta.

Publika TV a fost partenerul media al evenimentului, organizat de Ministerul Culturii din cadrul Guvernului Tinerilor.

Şi prietenii noştri care de obicei care sunt alături de voia bună şi frumoasă, care sunt întotdeauna receptivi, Publika Tv, aplauze vă rog!

Banii obţinuţi din vânzarea biletelor vor ajunge la Casa de Copii din Ialoveni.

Conţinut:

În cadrul proiectului se va desfășura un concert de caritate, care va avea loc pe data de 19 februarie în incinta clubului Faraon din Chișinău, cu începere de la ora 20:00. Evenimentul include în sine evoluarea starurilor autohtone: Pasha Parfeni, Doinița Sulac, Cristy Rouge, Zebra Show, TANITA, Veronica Lupu, Elena Conduraki, Elena Sava, Alexandru și Ionel Manciu, SLAKE, Ansamblul de dansuri SĂLCIOARA, Ionel Istrati și Igor Sîrbu și alți invitați care să susțină inițiativa tinerilor de a colecta fonduri pentru casa de copii din Ialoveni.

Conţinut:

Guvernul Tinerilor semnează primul act de colaborare cu Ministerul Afacerilor de Interne pentru promovarea și desfășurarea unui proiect inițiat acum cîțiva ani de Federația de Luptă Națională Voievod. Sute de copii și adolescenți din toată țara vor avea o șansă unică de a frecventagratuit sălile sportive. Promovarea sportului în masă, prevenirea infracțiunilor în rîndul minorilor, dezvoltarea abilităților copiilor delicvenți, sunt doar cîteva obiective strategice pe care le urmărește Ministerul de Interne, Federația de Luptă Națională Voievod și Guvernul Tinerilor.

Ministerul Afacerilor Interne colaborează cu Federația de Luptă Națională „VOIEVOD” din anul 2008. Desfășurăm în comun activități cultural-sportive pentru reabilitarea minorilor delicvenți prin intermediul metodelor educativ-sociale. Scopul principal este reeducarea minorilor aflați la evidența poliției cu un comportament agresiv. Încercăm prin diferite metode să-i incadrăm în activități sportive, pentru a duce un mod de viață sănătos și a nu ajunge pe banca acuzaților. Au fost organizate seminare pentru cultivarea în rîndul tinerii generații norme de conduită corespunzătoare și bunele maniere. Supraveghem copiii delicvenți din familiile social-vulnerabile sau rămași fără îngrijirea părinților.

Ne dorim tineri sănătoși din punct de vedere fizic și spiritual, o societate fără violență, fără consum excesiv de alcool și droguri. Au fost planificate multiple activități comune. Colaboratorii de poliție împreună cu instructorii Federației Naționale de Luptă „VOIEVOD”, au avut întîlniri cu copiii care seaflă în vizorul poliției, pentru a cunoaște despre activitățile desfășurate de federație, cît și despre succesele unor tineri care au devenit sportivi de performanță și au adus faimă Republicii Moldova, participînd la campionatele naționale și internaționale.

Instructorii Federației șiau asumat responsabilitatea de a lua sub îndrumare cîte 2-3 copii din familii socialvulnerabile sau care se află la evidența organelor de poliție și care beneficiază gratis de antrenamente și echipament sportiv.Pentru elevii gimnaziilor internat, unde sunt crescuți și educați copiii orfani, din familii social-vulnerabile, au fost organizate deplasări în locurile monastice din țară.

Copii deasemenea au parte de concerte și cadouri în ajunul sărbătorilor, au beneficiat de bilete gratis la cinematografe.În ultima perioadă au fost înregistrate rezultate convingătoaremotiv pentru care. Direcția generală poliție ordine publică a Departamentului poliție, de comun acord cu Federația Națională de Luptă „VOIEVOD” și Guvernul Tinerilor urmează să semneze un acord de colaborare și a planului concret de acțiuni pentru prevenirea și combaterea delicvenței juvenile.

Conţinut:

Cca 120 de tineri din localităţile amplasate în zona de securitate au participat la ce-a de-a 9-a ediţie a şcolii tînărului conducător, care a avut loc în zilele de 5-6 noiembrie în raionul Dubăsari cu genericul „Tinerii din raionul Dubăsari făuresc prezentul şi viitorul Republicii Moldova”.

În cadrul evenimentului, tinerii au avut posibilitatea să-şi expună opinia faţă de problemele cu care se confruntă localităţile pe care le reprezintă, dar şi să identifice, în discuţii, modalităţi de soluţionare a acestora. Cei prezenţi au fost informaţi despre legislaţia naţională cu privire la administraţia publică locală, dar şi instruiţi cum să obţină rezultate prin promovarea proiectelor în cadrul primăriilor.

Potrivit preşedintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, unul dintre scopurile de bază promovate de către organizatori, este stabilirea unui parteneriat între tineri şi autorităţile publice locale raionale. „Şcoala a fost fondată pornind de la necesitatea de a comunica cu tînără generaţie, dar şi cu scopul de a o educa” a spus Policinschi.

Invitat la eveniment, preşedintele Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod” , Nicolae Pascaru, a îndemnat tinerii să se implice activ în viaţa socială, menţionînd că Republica Moldova are un potenţial foarte bun în ceea ce priveşte tineretul de astăzi, care are capacităţi şi dorinţă de a se dezvolta, de a progresa. Potrivit lui, Federaţia de luptă „Voievod” poate fi un exemplu, deoarece „voievozii” pleacă la competiţii şi promovează imaginea Moldovei peste hotarele ei.

Reprezentantul „Guvernului Tinerilor”, Liviu Pojoga, i-a informat pe cei prezenţi despre posibilităţile lor actuale de a se implica în aceste proiecte, cît şi posibilitatea de adera la „Guvernul Tinerilor” pentru a se implica nemijlocit în activitatea lui.

Spre final, tinerii s-au familiarizat cu armamentul, tehnica şi condiţiile de trai ale ostaşilor din cadrul Batalionului de menţinere a Păcii din Coşniţa.

Conţinut:

Scopul organizatorilor asociaţiei este promovarea politicii de tineret în colaborare cu instituţiile de stat, organizaţiile neguvernamentale, mass-media, voluntarii şi tinerii capabili de a se implica în procesul de adoptare a deciziilor, de a participa la actul de guvernare şi dornici de a schimba lucrurile spre bine, – au declarat participanţii la conferinţa de presă.

„Comunitatea mondială se află astăzi la un stadiu în care schimbările sînt mai mult decît necesare. Ca să putem ţine pasul cu aceasta evoluţie rapidă, este nevoie să facem schimbări mai întîi la nivel de politică internă”, – a declarat Alexandrina Botezatu, reprezentanta a Guvernului Tinerilor.

Potrivit dumneaei, tinerii sunt membrii societăţii de azi şi de mîine, iar acţiunile lor vor fi nemijlocit orientate spre o îmbunătăţire a sistemului, fie pentru sine, fie pentru copiii lor.

„Ne propunem scopul de a ajuta nu doar tinerii care au capacităţi de excepţie, dar şi pe acei care sînt în vizorul poliţiei, provin din familii socialmente vulnerabile, se află în penitenciare, încercăm să-i ajutăm să se integreze în societate, şi să-i implicăm în diverse proiecte. Un exemplu elocvent este Federaţia de Luptă Naţională „Voievod”, care în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne şi Guvernul Tinerilor supraveghează şi coordonează toate activităţile acestor tineri şi vor continua această muncă”. – a spus Liviu Pojoga, reprezentantul Guvernului Tinerilor.

Antrenorul Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod” Alexandru Pascari afirmă că a avut posibilitatea să antreneze tineri care sunt în vizorul organelor de poliţie.

„Încercăm să-i ajutăm pe tineri să devină oameni adecvaţi. Au anumite probleme, dar respectînd un mod sănătos de viaţă, au toate şansele să devină utili societăţii ”, – a afirmat Pascari.

Structura organizatorică a Guvernului Tinerilor, va include mai multe deparamente: Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, Dezvoltare Regională, Statistică şi Cercetare Sociologică, Juridic, Mass-media, Mediul, Cultură, Educaţie, Tineret şi Sport, al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Guvernul Tinerilor este iniţiat de tineri şi pentru tineri, care vor să se identifice, să se afirme ca personalităţi, să promoveze idealurile şi ideiile pentru care luptă tinerii, să abordeze problemele cu care se confruntă zi de zi, – a declarat Alina Blajen, reprezentantă a Guvernului Tinerilor.

În cadrul evenimentului a fost lansată revista ”Gazeta tinerilor” şi un proiect comun de colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne.

Conţinut:

Guvernul Tinerilor, un proiect nou, inedit pentru Republica Moldova vine sã promoveze politici de tineret în colaborare cu institutiile
de stat, organizatii neguvernamentale, massmedia, voluntari si tineri capabili de a se implica în procesul de luarea deciziilor la nivel local si national, dornici de a schimba lucrurile spre bine. Îti propune sã contribuie la promovarea voluntariatului, actiunilor civice, elaborarea unor proiecte legislative, afirmarea tinerilor talentati.

Guvernul Tinerilor nu susține nici un partid politic este doar al tinerilor!
Orice tînăr cu vîrsta cuprinsă între 16-25 de ani poate deveni membru al acestei organizaţii, indiferent de religie, naţionalitate sau apartenenţă politică. Munca va fi organizată în mai multe departamente. La moment organizaţia îşi propune să promoveze un mod sănătos de viaţa şi de a solicita autorităţilor de stat de a implementa politici pentru a ajuta tinerii să-şi facă studiile, să găsească un loc de muncă, să lupte împotriva corupţiei în şcoli şi universităţi.

Lista tuturor domeniilor prioritare va fi stabilită la prima şedinţă a membrilor acestei organizaţii.Organele de conducere urmează a fi stabilite de comun acord cu membrii organizaţiei. Consiliul provizoriu este condus la moment de un grup de tineri, condus de Alina Blajen, care au manifestat iniţiativă, interes şi mobilitatea necesară.

Guvernul Tinerilor este o alternativă pentru toţi cei care sunt de părere ca implicare lor în activităţile neguvernamentale le pot aduce mai multă experienţă. Au încredere că pot schimba ceva dacă contribuie în mod constructive la implementarea unor proiecte.
Suntem de părere că apariţia unui ONG exclusiv pentru tineri, cu membri activi şi dornici de a face cu adevărat ceva este chiar necesar. Important ca intenţiile celor care vor primi statutul de membru să fie orientate la interesul de grup.

Nu trebuie să admitem să acceptăm tineri care doresc să facă dar nu realizează nimic. Acest proiect este inedit prin faptul că este orientat doar pentru elaborarea unor politici de tineret şi va colabora cu instituţiile de stat pentru implementarea mai multor programe.
 

Depunerea cererilor pentru a obţine statutul de membru asociaţiei va începe din data de 1 noiembrie , care va include un CV, o poză 3×4 sau 4×5 şi poate fi expediată la următoarea adresă alina_blajen@mail.ru.

05/11/2015 - 23:31
În dimineaţa zilei de 26 aprilie s-a dat start Maratonului Internaţional din Chişinău, ceva mai mult decî un simplu eveniment sportiv, care a reunit mii de participanți de toate vîrstele, dornici de a demonstra unitate și solidaritate.
Convinși de faptul că sportul are o contribuție esențială în consolidarea spiritului de echipă, am decis ferm, că în pofida tuturor obstacolelor, Guvernul Tinerilor din Republica Moldova va susține această inițiativă, anunțîndu-și disponibilitatea de a oferi tot suportul necesar organizatorilor.
03/11/2015 - 10:37
 Prim-ministrul Guvernului Tinerilor Stanislav Cebanciuc a efectuat, în perioada 20-25 septembrie 2014, o vizită de studiu în Republica Estonia, la invitaţia Centrului Estonian pentru Parteneriatul Estic şi a Ministerul Culturii. Astfel membrii delegaţiei, dintre care reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, mass-media şi ai organizaţiilor de tineret,  au avut oportunitatea de a se familiariza cu politicile puse în aplicare de autorităţile estoniene, în vederea integrării economice şi culturale a minorităţilor etnice.
03/18/2013 - 01:06
          În data 16 februarie, GUVERNUL TINERILOR din Republica Moldova a organizat un team-building cu genericul ''Hai să ne cunoaștem''. Activitatea a reunit atît membrii cu experienţă, cît şi cei recrutaţi la începutul sesiunii primăvară-vară.
Consolidarea echipei, conlucrarea în grup şi eficientizarea procesului de încadrare a voluntarilor în activităţile curente, au fost doar cîteva din obiectivele iniţiale alte trainerilor.
12/29/2012 - 13:55
          În data de 11 decembrie, la iniţiativa Ministerului Dezvoltării Regionale, delegaţia GUVERNULUI TINERILOR din Republica Moldova a întreprins o vizită de lucru în or.Rîşcani.Evenimentul s-a desfăşurat graţie colaborării dintre subdiviziunile guvernamentale şi Consiliul Raional Rîşcani.La rîndul său, Ministerul Eucaţiei,Tineretului şi Sportului a organizat un concert pentru tinerii din localitate, cu participarea interpreţilor: SlaYk, Irina Surdu şi Alina Voicu.Întreagul eveniment  artistic a fost găzduit de Colegiul Agroindustrial din Rîşcani. 
12/28/2012 - 22:22
          Activitatea GUVERNULUI TINERILOR din Republica Moldova nu se limitează doar la acţiuni civice, sociale sau culturale, această idee este susţinută an de an de Ministerul Educaţiei,Tineretului şi Sportului.În seara zilei de doisprezece decembrie, clubul de noapte City, a găzduit un concert de zile mari, cu genericul O mînă de ajutor,un pas spre viitor.La eveniment au fost invitaţi interpreţi autohtoni de renume, precum şi tinerele talente în ascensiune ca: El Radu, Tanita, Slayk, Serginy, Irina Surdu, Alina Voicu, Veronica Tîmbur, Inga Popa, Cătălina Efros, E. Nickye, Poker, Danix, Veronica Lupu, Danny, Daryah, Cristiana.Diversitatea artistică a fost determinată de aspiraţia fiecărui interpret în parte la realizarea unei cauze nobile.
12/28/2012 - 13:54
 
          Pentru a doua oară în acest an membrii GUVERNULUI TINERILOR din Republica Moldova au luat parte la programul European “Youth in Action 3.1”. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 23-30 noiembrie la Cluj –Napoca, fiind găzduit de Romániai Magyar Közgazdász Társaság(RMKT).
          Timp de şapte zile cei douăzeci de partcipanţi din Italia, Portugalia, Armenia, Bulgaria, Turcia şi Azerbaidjan au avut posibilitatea de a obţine cunoştinţe cât teoretice atât şi practice necesare elaborării şi implementării politicilor de tineret. Organizatorii training-ului şi-au catalizat eforturile asupra facilitării cooperării între statele Europei de Est, Sud-Est şi Caucaz, prin intermediul programelor Uniunii Europene. De asemenea, participanţii la training au reuşit să-şi materializeze cunoştinţile obţinute, elaborînd cîteva proiecte comune.

Bloggers

http://www.govtm.md/images/img.jpg

http://www.govtm.md/images/img (1).jpg

http://www.govtm.md/images/img-(2).jpg